Şi uneori citești degeaba

Şi uneori citești degeaba

Cărți de dezvoltare personală. Articole. Citate. Reviste. Blog-uri. Și altele. Și totuși… unde e schimbarea de care era scris pe spatele cărții sau în titlu? De ce nu se adeverește promisiunea „După ce vei citi această carte, vei avea parte de succes”?

Dar cărțile sunt scrise bine şi nu vorbim de o vină a autorilor. Dăm atâția bani pe ele. Ideile sunt practice, bine explicate. Toată lumea vorbește despre cum ajută cititul. Mulți vorbesc despre cum le-a schimbat viața. Noi nu cunoaştem însă sentimentul acela, că ceea ce citim, ne este şi de folos.

Explicația? Nu asimilăm cum trebuie ce ne este prezentat și explicat și cel mai important, nu punem în practică. Ce am putea face?

 #Scrierea ideilor pe o foaie sau într-o agendă, exact cum facem/făceam la orele de curs, ne va ajuta deoarece informația se întipărește mai bine în minte atunci când este scrisă. Astfel, le vom putea avea tot timpul la îndemână fără a mai fi nevoie să recitim cartea. Notându-le pe cele principale, va fi totul mai clar și mai concret, ducând la simplificarea planului de acțiune.

#Spune altcuiva ce ai învățat: când faci asta, nu doar că îi înveți și pe alții ce știi, dar îți amintești și ție ce ai citit. Cu cât mai mult împarți cunoștințele cu ei, cu atât mai ușor le vei întipări în minte. Prin urmare, vei fi conștient în mod constant că ai învăţat ceva ce trebuie aplicat. Ai grijă touși să nu zici chiar TOT ce știi. Până la urmă trebuie și ceilalți să citească, nu?

#Post-it-uri peste tot: citatele și sfaturile de care avem nevoie în mod constant trebuie vizualizate zilnic. Scrie-le pe niște bucățele de hârtie și lipește-le pe oglindă, pe dulap, pe frigider, peste tot (aproape).

 #Învață în continuare cât mai mult despre același subiect. Astfel, vei putea pune împreună toate ideile, având un întreg bagaj de cunoștințe, nu decât o simplă ideea pe care nu ai de ce să o legi.

Apoi, având tot ce ne trebuie, nu rămâne decât să găsim motivația necesară, să facem planul și să pornim la treabă. Dacă am face toate lucrurile pozitive pe care le citim, am vedea schimbări majore în comportamentul și în viața noastră. Dar dacă noi trecem o singură dată cu vederea peste un text și așteptăm să se întâmple minuni, atunci ne-am pierdut timpul și banii în zadar, iar articolul/cartea „Cum să obții succesul în numai 10 zile” nu va avea parte de succesul scontat.

Oprește-te din citit apoi apucă-te de pus în practică (nu un alt citat pe care decât îl citești).

 Articol scris de: Evelina Butnaru

Bibliografie: http://www.positivelypresent.com/2010/04/putting-knowledge-into-action.html

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *